Consultanta Achizitii Auto

CONSULTANTA de SPECIALITATE pentru achizitia unui auto s.h.
Atunci cand doriti sa achizitionati un autovehicul SH, daca nu apelaţi la serviciile de CONSULTATA pentru Achizitia Auto furnizate de profesionisti, aveti optiunea propriei alegeri.
Pentru ca riscurile pe care vi le asumati sa fie cit mai mici, va trebui sa tineti cont de mai multe criterii intuitive de apreciere a starii tehnice si estetice, precum si de actele auto ale masinii pe care doriti sa o achizitionati.
In cele mai multe din situatii, cumparatorii nu au cunostintele necesare pentru a face o achizitie cu grad redus de risc in ceea ce priveste starea tehnica si integritatea autovehiculului sau valabilitatea actelor auto.

Iata cateva sfaturi practice si extrem de utile in alegerea unui autovehicul SH.:

– apelati la serviciile pe baza de contract ale unui evaluator impartial
– plecati de la premiza ca pretul trebuie sa reflecte cateva criterii de baza ca de exemplu: pretul mediu si minim al pietei pentru masini similare (adica aceeasi marca, tip, an fabricatie, motorizare, nr.km, evidenta service, istoric incidente etc), starea de uzura a masinii, starea de integritate, respectiv de stabilit daca au existat daune si daca da, cat de grave au fost, evaluarea starii tehnice si eventual trebuie stabilita valuarea reparatiilor si a lucrarilor de intretinere curenta care trebuie efectuate imediat;
– verificati, atat cat va permit cunostintele, seriile de identificare ale masinii prin confruntare directa cu documentele auto;
– verificati valabilitatea si originalitatea documentelor auto
– daca masina este vanduta de un intermediar, e nevoie de mai multe documente.

Daca masina are mai multi intermediari, pentru fiecare dintre intermediari trebuie (OBLIGATORIU) sa existe anumite documente care sa ateste dreptul de proprietate si de revanzare (revindere):

EXISTA NUMEROASE SITUATII DE TRANZACTII AUTO CU MAI MULTI INTERMEDIARI, in care cumparatorii de buna credinta (cei finali) sunt in IMPOSIBILITATEA inmatricularii unui autovehicul datorita lipsei unuia din documentele indicate mai sus.
De obicei, acestea sunt situatiile frecvente in care dvs. apelati la serviciile specializate ale firmelor de INMATRICULARI AUTO, iar datorita lipsei de acte de legatura, munca noastra este dubla sau chiar tripla, si deci si tarifele practicate vor fi pe masura.